Der er behov for at sammenligne produkter på et faktuelt grundlag for at sætte skub i bæredygtigt byggeri i Danmark. InterfaceFlor hilser vedtagelsen af den nye DGNB-ordning i Green Building Council Denmark velkommen og opfordrer leverandører til byggeriet til at droppe vage og ugennemskuelige anprisninger og i stedet holde sig til fakta og den faktuelle miljøvaredeklaration EPD (Enrvironmental Product Declaration).
Livscyklusvurdering
- Det er meget positivt for dansk byggeri, at det nye danske Green Building Council har besluttet at pege på den ambitiøse DGNB-certificeringsstandard til byggeprojekter. Ordningen udmærker sig ved at have fokus på bæredygtighed i bred forstand og ved at være livscyklusorienteret. Det bakker vi op om hos InterfaceFlor, og vi opfordrer alle producenter af tæppefliser og andre byggematerialer til også at bakke op om denne transparente ordning, så det bliver lettere for bygherrer og arkitekter at udregne hvilke materialer og løsninger, der er de mest bæredygtige, lyder det fra Majken Bülow, Sustainability Manager i InterfaceFlor.
Hun oplyser, at InterfaceFlor allerede nu kan levere alle de fakta og beregninger, der kræves ifølge certificeringsordningen DGNB, som Green Building Council Danmark har besluttet skal bruges som rettesnor for at skabe bæredygtigt erhvervsbyggeri i Danmark.
- Det er meget betryggende for alle parter, at der er valgt en certificeringsordning, som har fokus på gennemsigtighed, livscyklusvurderinger og verificering af en uafhængig tredjepart, udtaler Majken Bülow.
Overskuelighed
Tæppefliser indgår som materialer i byggeprojekter, så de produkter, der har en EPD, let kan vurderes i det nye DGNB-system. Når alle byggematerialer har en EPD, bliver det overskueligt for bygherren, entreprenøren og arkitekten at skabe sig et faktuelt overblik over, hvor bæredygtigt et byggeri virkelig er.
InterfaceFlor opnåede i 2010 de første uvildige miljøvaredeklarationer for tæppefliser i Europa. Senest i 2012 er alle InterfaceFlors tæppefliser forsynet med en EPD.